Haku

Yhteishaku 16.3-30.3.2022

Arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin opintoihin haetaan diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnassa. Ennakkotehtävät julkaistaan dia.fi-sivulla. Sivulta löytyvät myös edellisvuosien ennakkotehtävät ja valintakokeet.

Ennakkotehtävät palautetaan sähköisesti liittämällä ne sähköisesti hakulomakkeelle Opintopolku.fi-hakupalvelussa 30.3.2022 klo 15.00 mennessä (lähetyksen tulee olla valmis klo 14.59). Hakulomakkeen voi täyttää 16.3. alkaen. Hakuaika päättyy 30.3.

Ennakkotehtävät hyväksytysti suorittaneet kutsutaan 6.6.-8.6. järjestettäviin piirustus- ja suunnittelukokeisiin, sekä matematiikan kokeeseen. Maisema-arkkitehdiksi pyrkiville järjestetään lisäksi luonnontieteen koe 8.6. Valintakokeet järjestetään Espoossa, Oulussa ja Tampereella. Aikataulu löytyy dia.fi-sivulta.

Jos innostuit, perehdy hakuohjeisiin huolella, klikkaa auki ennakkotehtävät ja ryhdy tuumasta toimeen! Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä hakijapalveluun. Huomaathan, että yliopiston henkilökunta ei vastaa ennakkotehtävien tekemistä koskeviin kysymyksiin. Niiden tulkinnasta on suoriuduttava itse. Seuraa myös, mitä tapahtuu Arkkitehdiksi.fi-Instagramissa.

Maisterihaku

Yhteishaussa voi hakea myös Oulun yliopiston ja Tampereen yliopiston maisterikoulutuksiin. Aallon maisteriohjelmaan haetaan kansainvälisen maisterihaun yhteydessä.

Olet hakukelpoinen, jos olet suorittanut jonkin seuraavista: soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon suomalaisessa yliopistossa (tekniikan kandidaatti, arkkitehtuuri), soveltuvan ulkomaisen bachelor-tason tutkinnon (arkkitehtuurissa) tai suomalaisen rakennusarkkitehdin (amk) tutkinnon. Valinta tapahtuu portfolio-menettelyllä.

Arvioinnissa painotetaan hakijan portfoliossaan esille tuomia taiteellisia ja suunnittelutaidollisia ansioita.

Lue lisää hakukohteista ja perehdy hakuohjeisiin: Maisteriohjelma Oulussa, Maisteriohjelma Tampereella ja Maisteriohjelma Aallossa.