Lapsena pidin maalaamisesta ja matematiikasta. Halusin yhdistää taiteelliset ja tekniset intohimoni, mihin arkkitehdin ammatti oli luonteva valinta. Sain pääsykokeisiin vinkiksi tehdä asiat omalla tavalla. Se toimi, ja sain opiskelupaikan suoraan lukion jälkeen.
Arkkitehdin opinnot olivat kiinnostavat ja vaativat. Samana päivänä maalattiin elävää mallia ja opiskeltiin rakenteiden teknisiä ominaisuuksia. Unelma taiteen ja tekniikan yhdistämisestä oli toteutunut.
Joillekin arkkitehdin työn sisältö tulee yllätyksenä opintojen jälkeen. Työ ei olekaan vain lennokkaita luonnoksia ja ideointia, vaan toistuvia tehtäviä tietokoneen näytön äärellä. Arkkitehdin ammatissa kaikilla on kuitenkin mahdollista päästä luomaan merkittäviä asioita rakennusten ja kaupunkien mittakaavassa. Arkkitehtuurikilpailut ovat hyvä keino kokeilla omia siipiä.
Arkkitehtuurikilpailuja varten perustimme kahdeksan opiskelijakaverin kanssa Arkkitehtuurityöhuone BUENAVENTURA:n vuonna 2014. Riskin otto kannatti, ja Hiedanrannan kansainvälisen ideakilpailun voiton pohjalta perustin oman toimiston, Jolma Arkkitehdit Oy:n vuonna 2017. Luovuus ja kova työ yhdistyvät toimiston arjessa päivittäin.
Arkkitehdin ammatti antaa mahdollisuuden vastata globaaleihin haasteisiin ja luoda oma ammatinkuvansa. Tätä varten perustimme tutkijoiden Tuomo Joensuun ja Markus Laineen kanssa kestävän kaupunkikehittämisen ratkaisuja tarjoavan yrityksen, Evolving Symbiotic Cities ESC Oy:n vuonna 2019. Arkkitehdit ovat keskeinen osa monialaisessa asiantuntijajoukossa, jotka työskentelevät ilmastokriisin ratkaisemiseksi.
Nautin yhä taiteen ja tieteen nivomisesta yhteen ongelmien ratkaisemiseksi. Olen päivittäin innoissani, että saan tehdä sitä työkseni.