Arkkitehti Aleksi Niemeläinen

Aleksi Niemeläinen

Vauvakirjassani lukee ensimmäisten toiveammattien kohdalla arkkitehti tai palomies. Kuvataidelukion viimeisellä luokalla ilmoitin kuuluvalla äänellä kotona, että minusta tulee mitä tahansa paitsi arkkitehti. Nyt olen arkkitehti kolmannessa sukupolvessa.

Arkkitehtuurin ja arkkitehdin ammatin vahva läsnäolo suvussa on uskoakseni antanut minulle rohkeutta ja valmiuden tulkita arkkitehdin ammattikenttää luovemmin kuin monet muut. Suunnittelutehtävien lisäksi olen toiminut rakennuttajana sekä esiintynyt arkkitehtuuria käsittelevissä tv-ohjelmissa.

Haluaisin tulevaisuudessa nähdä arkkitehteja enemmän rakennuttamispuolen tehtävissä. Arkkitehdin koulutus antaa siihen hyvät edellytykset. Arkkitehdit, jo koulutukseen suuntautuessaan, ovat mielestäni keskimääräistä holistisemmin ajattelevia yksilöitä, joiden vaikutusvaltaa projektin alkuvaiheessa – pyrkiessämme kohti humaanimpaa elinympäristöä – tulisi kasvattaa. Esiintyminen TV:ssä on opettanut minulle paljon itsestäni, mutta myös tehnyt hyvin selväksi, ettei arkkitehtuurista keskusteleminen tarvitse olla aina niin haudan vakavaa.

Ilon kautta kohti parempaa maailmaa!

Villa Huvikumpu, yhden perheen talo, Suvisaaristo, Espoo. Futudesign, pää- ja arkkitehtisuunnittelu.
Apteekkarien kivennäisvesitehdas, sisäpihan pienteollisuusrakennuksen saneeraus viideksi asunnoksi, Speranskintie 3, Poseidon Helsinki. Futudesign, rakennuttaminen sekä pää- ja arkkitehtisuunnittelu.