Haku 2019

Yhteishaku 20.3.–3.4.2019

Arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin opintoihin haetaan diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnassa. Ennakkotehtävät on julkaistu 11.2. kello 12:00.

Hakulomakkeen voi täyttää Opintopolku.fi-palvelussa 20.3. kello 8:00 alkaen. Samaan aikaan voi  Aalto-yliopiston hakijapalveluihin alkaa palauttaa ennakkotehtäviä. Molempien on oltava perillä viimeistään 3.4. kello 15:00.

Ennakkotehtävät hyväksytysti suorittaneet kutsutaan 16.4. mennessä 20.5. järjestettävään matematiikan kokeeseen. Matematiikan kokeen läpäisseet saavat 27.5. mennessä tiedon pääsystä 3.–6.6. järjetettävään piirustus- ja suunnittelukokeeseen. Maisema-arkkitehdiksi pyrkiville järjestetään lisäksi luonnontieteen koe 6.6. Valintakokeet järjestetään Espoossa, Oulussa ja Tampereella.

Opiskelijavalinnan tulokset julkistetaan kesäkuun aikana ja opiskelupaikka on vastaanotettava 8.7. kello 15:00 mennessä. Opiskelijoista 75 % valitaan alku- ja koepisteiden perusteella. Loput pääsevät mukaan pelkkien koepisteiden perusteella. Arkkitehdiksi opiskelemaan voi siis päästä, vaikka alkupisteet eivät olisikaan huippuluokkaa.

Jos innostuit, perehdy hakuohjeisiin huolella, klikkaa auki ennakkotehtävät ja ryhdy tuumasta toimeen! Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä hakijapalveluun. Huomaathan, että yliopiston henkilökunta ei vastaa ennakkotehtävien tekemistä koskeviin kysymyksiin. Niiden tulkinnasta on suoriuduttava itse. Seuraa myös, mitä tapahtuu Arkkitehdiksi-facebookissa ja instagrammissa.

Maisterihaku 20.3.–3.4.2019

Yhteishaussa 2019 voi hakea myös Oulun yliopiston ja Tampereen yliopiston maisterikoulutuksiin.

Olet hakukelpoinen, jos olet suorittanut jonkin seuraavista: soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon suomalaisessa yliopistossa (tekniikan kandidaatti, arkkitehtuuri), soveltuvan ulkomaisen bachelor-tason tutkinnon (arkkitehtuurissa) tai suomalaisen rakennusarkkitehdin (amk) tutkinnon. Valinta tapahtuu portfolio-menettelyllä.

Arvioinnissa painotetaan hakijan portfoliossaan esille tuomia taiteellisia ja suunnittelutaidollisia ansioita.

Lue lisää hakukohteista ja perehdy hakuohjeisiin: Maisteriohjelma Oulussa ja Maisteriohjelma Tampereella.