Haku 2021

Yhteishaku 17.3.–31.3.2021

Arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin opintoihin haetaan diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnassa. Ennakkotehtävät julkaistaan 15.2.2021.

Ennakkotehtävät palautetaan sähköisesti liittämällä ne sähköisesti hakulomakkeelle Opintopolussa 31.3.2021 klo 15:00 mennessä. Hakulomakkeen voi täyttää Opintopolku.fi-palvelussa 17.3. alkaen. Hakuaika päättyy 31.3. kello 15:00.

Ennakkotehtävät hyväksytysti suorittaneet kutsutaan 7.6.-9.6. järjestettäviin piirustus- ja suunnittelukokeisiin, sekä matematiikan kokeeseen. Maisema-arkkitehdiksi pyrkiville järjestetään lisäksi luonnontieteen koe 9.6. Valintakokeet järjestetään Espoossa, Oulussa ja Tampereella.

Jos innostuit, perehdy hakuohjeisiin huolella, klikkaa auki ennakkotehtävät ja ryhdy tuumasta toimeen! Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä hakijapalveluun. Huomaathan, että yliopiston henkilökunta ei vastaa ennakkotehtävien tekemistä koskeviin kysymyksiin. Niiden tulkinnasta on suoriuduttava itse. Seuraa myös, mitä tapahtuu Arkkitehdiksi.fi-Instagramissa.

Maisterihaku

Yhteishaussa 2021 voi hakea myös Oulun yliopiston ja Tampereen yliopiston maisterikoulutuksiin. Aallon maisteriohjelmaan haetaan kansainvälisen maisterihaun yhteydessä 1.12.2020-4.1.2021.

Olet hakukelpoinen, jos olet suorittanut jonkin seuraavista: soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon suomalaisessa yliopistossa (tekniikan kandidaatti, arkkitehtuuri), soveltuvan ulkomaisen bachelor-tason tutkinnon (arkkitehtuurissa) tai suomalaisen rakennusarkkitehdin (amk) tutkinnon. Valinta tapahtuu portfolio-menettelyllä.

Arvioinnissa painotetaan hakijan portfoliossaan esille tuomia taiteellisia ja suunnittelutaidollisia ansioita.

Lue lisää hakukohteista ja perehdy hakuohjeisiin: Maisteriohjelma Oulussa, Maisteriohjelma Tampereella ja Maisteriohjelma Aallossa.