Haku 2018

Yhteishaku 14.3.–28.3.2018

Arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin opintoihin haetaan diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnassa. Vuoden 2018 ennakkotehtävät on julkaistu!

Hakulomakkeen voi täyttää Opintoplku.fi-palvelussa 14.3. kello 8:00 alkaen. Samaan aikaan voi  Aalto-yliopiston hakijapalveluihin alkaa palauttaa ennakkotehtäviä. Molempien on oltava perillä viimeistään 28.3. kello 15:00.

Ennakkotehtävät hyväksytysti suorittaneet kutsutaan 12.4. mennessä 21.5. järjestettävään matematiikan kokeeseen. Matematiikan kokeen läpäisseet saavat 28.5. mennessä tiedon pääsystä 4.-7.6. järjetettävään piirustus- ja suunnittelukokeeseen. Maisema-arkkitehdiksi pyrkiville järjestetään lisäksi luonnontieteen koe 7.6. Valintakokeet järjestetään Espoossa, Oulussa ja Tampereella.

Opiskelijavalinnan tulokset julkistetaan yleensä heinäkuun alussa ja opiskelupaikka on vastaanotettava heinäkuun puoliväliin mennessä. Opiskelijoista 75 % valitaan alku- ja koepisteiden perusteella. Loput pääsevät mukaan pelkkien koepisteiden perusteella. Arkkitehdiksi opiskelemaan voi siis päästä, vaikka alkupisteet eivät olisikaan huippuluokkaa.

Jos innostuit, perehdy hakuohjeisiin huolella, klikkaa auki ennakkotehtävät ja ryhdy tuumasta toimeen! Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä hakijapalveluun. Huomaathan, että yliopiston henkilökunta ei vastaa ennakkotehtävien tekemistä koskeviin kysymyksiin. Niiden tulkinnasta on suoriuduttava itse. Seuraa myös, mitä tapahtuu Arkkitehdiksi-facebookissa.

Maisterihaku 14.3.–28.3.2018

Yhteishaussa 2018 voi hakea myös Oulun yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston maisterikoulutuksiin.

Olet hakukelpoinen, jos olet suorittanut jonkin seuraavista: soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon suomalaisessa yliopistossa (tekniikan kandidaatti, arkkitehtuuri), soveltuvan ulkomaisen bachelor-tason tutkinnon (arkkitehtuurissa) tai suomalaisen rakennusarkkitehdin (amk) tutkinnon. Valinta tapahtuu portfolio-menettelyllä.

Arvioinnissa painotetaan hakijan portfoliossaan esille tuomia taiteellisia ja suunnittelutaidollisia ansioita.

Lue lisää hakukohteista ja perehdy hakuohjeisiin: Maisteriohjelma Oulussa ja Maisteriohjelma Tampereella.